Skib lækker 1.000 ton olie og skaber miljøkrise ved Mauritius
Ifølge fagfolk og myndigheder skaber det store olieudslip en miljømæssig katastrofe i området Mauritius' kyst.
Foto: Jean Aurelio Prudence, Ritzau Scanpix

Skib lækker 1.000 ton olie og skaber miljøkrise ved Mauritius

Der er fortsat 2.500 ton olie tilbage på skib ud for Mauritius, som risikerer at lække ud i Det Indiske Ocean.
10. AUG 2020 8.01

Mindst 1000 ton olie er lækket fra et japansk skib ud i Det Indiske Ocean omkring østaten Mauritius. Det oplyser rederiselskabet Mitsui OSK Lines, som ejer skibet, der lækker olie.

Cirka 500 ton olie er blevet reddet fra skibet, men der er fortsat 2500 ton tilbage, som risikerer at lække ud i havet.

Skibet, MV Wakashio, stødte mod revet ud for Mauritius' sydøstlige kyst 25. juli, hvor det har befundet sig siden. Torsdag begyndte olie fra det ødelagte skrog at lække.

Akihiko Ono, vicedirektør i Mitsui OSK Lines, oplyser på et pressemøde i Tokyo søndag, at selskabet gør alt, hvad det kan, for at løse problemet.

- Vi undskylder dybt for de store problemer, vi har forårsaget, siger han.

Ifølge fagfolk og myndigheder skaber det store olieudslip en miljømæssig katastrofe i området.

Japan vil sende et katastrofehold bestående af seks personer til Mauritius efter anmodning fra den afrikanske østat. Det fremgår af en erklæring fra Japans udenrigsministerium.

- Vi håber, at denne hjælp vil bidrage til genopretningen af miljøet i Mauritius og forebyggelsen af miljøforurening i havet, hedder det i erklæringen.

Frankrig har også sendt et hold med specialister og udstyr mod Mauritius, som tidligere var en fransk koloni, for at hjælpe.

Fredag erklærede Mauritius en 'miljømæssig krisetilstand' på grund af olieudslippet. Fagfolk frygter, at olieudslippet vil medføre Mauritius' værste miljøkatastrofe nogensinde.

Det udgør en fare for havmiljøet og landets strande, som hvert år tiltrækker turister fra hele verden. Mauritius, som er kendt for sine smukke strande, er en populær turistattraktion. Turisme udgør en vigtig del af landets økonomi.

Ritzau / Reuters

https://www.dkhavenergi.dkartikel/skib-laekker-1-000-ton-olie-og-skaber-miljoekrise-ved-mauritius