Oliepriserne tager fald henover påsken

Efter store prisstigninger i første kvartal på mere end 20 pct., har oliepriserne set ustabile ud i foråret.
7. APR 2021 8.10

I årets første kvartal har oliepriserne fortsat op i takt med udrulning af vacciner og håb for at verden vender tilbage til en mere normal hverdag igen. For den amerikanske WTI-olie og Nordsøolien har det givet en prisstigning på godt 22 pct. siden årsskiftet og til udgangen af marts. 

Det er dog særligt prisstigninger i januar og februar, som har sikret den markante stigning for kvartalet. I foråret har oliepriserne været volatile og tilmed med et fald siden begyndelse af marts, hvor priserne nåede sit hidtige topniveau siden coronakrisen begyndte sidste år. 

Henover påsken tog oliepriserne så endnu et fald. Den amerikanske WTI-olie gik på påskeferie med en pris på 61,45 USD, men da markedet igen åbnede, faldt prisen med mere end fem pct. til 58 USD. Sidenhen har priserne vendt igen og er i skrivende stund omkring 59,4 USD. 

Det samme gjorde sig gældende for Nordsøolien. Forinden påsken lå Nordsøolien på en pris på lige knap 65 USD, men måtte ned og vende i 61,25 USD ummidelbart efter påsken – et flad på 5,7 pct. Prisen er i skrivene stund på 62,75 USD. 

Trods de seneste måneds volatile priser og lille nedgang, fastholder både WTI-olien og Nordsøolien er fremgang på årsbasis. Priserne ligger desuden markant højere end niveauet sidste år, hvor markedet stadig var præget af en enorm usikkerhed og panisk stemning, som i april sidste år førte til historisk lave – og tilmed negative – priser på olien, da det blev svært at afsætte olien. 

https://www.dkhavenergi.dkartikel/oliepriserne-tager-fald-henover-paasken