DK Havenergi
Oliegiganter skærer i investeringsplaner med 160 mia. kr.
Foto: BP Images

Oliegiganter skærer i investeringsplaner med 160 mia. kr.

Olieselskaberne er hårdt ramt i coronakrisen og skærer i udgifter og investeringsplaner for enorme beløb, vurderer Rystad Energy.
14. APR 2020 15.04
TEMA: Corona

Oliebranchen er blandt de hårdest ramte af coronapandemien, hvor en priskrig kun har gjort sitationen værre. Derfor har de store virksomheder da også alle måtte droppe projekter og finde besparelser. 

Ifølge en Rystad Energy analyse vil boreselskaberne miste godt 10 pct. af deres kontrakter, hvilket svarer til godt 20 mia. kr. i mistede omsætning. Allerede nu har seks olieplatforme fået deres kontrakter anulleret for næsten 2,5 mia. kr. 

En række selskaber har da også allerede nu droppet ellers planlagte projekter og investeringer. Rystad Energy vurderer, at det kan løbe om svimlende 160 mia. kr. i droppede investeringer alene blandt de ni største spillere på markedet. 

De fraskårne investeringer gælder alene for 2020, mens der fortsat er forventninger om, at konsekvenserne af coronakrisen kan føles langt ud i fremtiden og ikke mindst i 2021. 

Rystad Energy har tidligere vurderet, at den nuværende kombi-krise kan afspore to ud af tre planlagte projekter indenfor industrien. 

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/oliegiganter-skaerer-i-investeringsplaner-med-160-mia-kr