DK Havenergi

Ørsted, Total og +150 andre virksomheder opfordrer EU til at hæve klimamål

En række danske og internationale virksomheder har i et fælles brev til EU Kommissionen opfordret til at hæve 2030-klimamålsætningen til minimum 55 pct.
16. SEP 2020 8.39

I et åbent brev har mere end 150 NGO'er og virksomhedsledere opfordret EU til at hæve sit klimamål for 2030 til minimum 55 pct. reduktion af CO2

Blandt virksomhederne er blandt andre Ørsted, Grundfos, Rockwool, PensionDanmark, Too Good To Go og Carlsberg. Franske Total, der er operatør af olie- og gasaktiviteter i den danske del af Nordsøen, har ligeledes underskrevet opfordringen

Derudover har ledere for blandt andre Google, Enel, Nestlé, Microsoft og Vattenfall skrevet under. Blandt de 21 NGO-organisationer er blandt andet Wind Europe. 

I brevet opfordrer lederne EU til at sætte ambitiøse mål i forlængelse af European Green Deal og et stærkt samarbejde med netop virksomhederne og industrien, der altså skal give et minimumsmålsætning på 55 pct. i 2030. 

Et flertal i Europa-Parlamentets miljøudvalg stemte i sidste uge for at hæve 2030-målet til 60 pct. reduktion fra det nuværende mål om minimum 40 pct. CO2-reduktion. 

EU-Kommissionsformand Ursula von der Leyen holder senere onsdag sin første state-of-the-union tale, hvor det forventes, at hun vil præsentere et nyt 2030-klimamål for EU.  

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/oersted-total-og-150-andre-virksomheder-opfordrer-eu-til-at-haeve-klimamaal