Udover en generel pulje på 250 mio. kr. vil der også være en Power-to-X-pulje og en Nordsøpulje i den kommende EUDP-støttepulje.
Foto: Colourbox, Energistyrelsen

Ny EUDP-runde åbner med særlig PtX- og Nordsøpulje

Der åbnes nu for en ny runde ansøgninger til EUDP-puljen, som i den kommende runde støtter udviklingen og demonstration af ny energiteknologi for mere end 250 mio. kr.
30. JUN 2020 9.36

Energistyrelsen indkalder til en ny ansøgnignsrunde til det Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), oplyser styrelsen. 

Den kommende runde kommer til udbyde 250 mio. kr. i en generel pulje, som støtter udvikling og demonstration af alle typer af innovative energiteknologier. Herunder ligger tilskudsordningen Green Labs DK også, som er målrettet etablering af faciliteter, hvor virksomheder kan demonstrere og teste nye klimateknologier under realistiske omstændigheder.

Derudover kommer der til at være to særlige puljer, som er målrettet mod henholdsvis Power-to-X og Nordsøen. 

Power-to-X-puljen kommer til at være på 9,8 mio. kr., som udelukkende vil være rettet mod PtX-projekter. Ved den seneste EUDP-runde modtog Aalborg Portland 6,76 mio. kr. til projektet GreenCem i en særskilt PtX-pulje. 

Nordsøpuljen kommer til at være på 4,9 mio. kr. og har til formål at støtte en mere miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas i Nordsøen. 

Der er ansøgningsfrist den 4. september 2020. 

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/ny-eudp-runde-aabner-med-saerlig-ptx-og-nordsoepulje