DK Havenergi
Norske olie- og gasselskaber øger samarbejdet
De 12 norske olie- og gasselskaber, der opererer på den norske sokkel har sparet ved hjælp af tjeneste 'Virtuelt lager'. Nu vil de have mere samarbejde.
Foto: Arkiv, Equinor: Harald Pettersen

Norske olie- og gasselskaber øger samarbejdet

Brancheorganisationen Norsk Olje og Gass skal stå i spidsen for et øget samarbejde imellem olieselskaberne, der opererer i Norge.
6. JAN 2021 11.05

1. mia. norske kroner har de 12 olie- og gasselskaber, der opererer på den norske sokkel sparet på grund af færre stop i produktionen ved hjælp af tjeneste 'Virtuelt lager', der blev lanceret i 2017.

Tjenesten giver selskaberne mulighed for at se, hvilke reservedele de andre firmaer har på lager og overtage dem om nødvendigt. Det kan skabe kortere ventetid på reservedele og dermed kortere nedetider i produktionen.

Det samarbejde er så stor en succes, at selskaberne med brancheorganisationen Norsk Olje og Gass i spidsen vil have endnu mere samarbejde selskaberne i mellem. 

- På den norske sokkel skal selskaberne konkurrere om at finde, udvinde og sælge olie- og gasressourcerne. Alt andet kan vi samarbejde om og finde fælles løsninger for. Derfor deler selskaberne mange flere data en tidligere, siger Anniken Hauglie, der er administrerende direktør i Norsk olje og gass.

Der er på medlemmerne i Norsk Olje og Gass' initiativ, at brancheorganisationen nu sætter sig for at undersøge endnu flere muligheder for samarbejde i branchen. 

En gruppe med repræsentanter både fra operatør- og leverandørsiden skal indsamle idéer fra branchen, modne dem, og udvælge hvilke der kan blive til ført ud i virkeligheden. 

- Det er i dag et stort potentiale for øget værdiskabning igennem samarbejde, siger Øystein Arvid Håland, der skal stå i spidsen for samarbejdsprojektet. 

Hovedkriteriet for at et initiativ bliver ført ud i livet er muligheden for værdiskabning for de involverede firmaer. Denne værdiskabning kan både omfatte økonomi, forbedret sikkerhed eller miljøpåvirkning og lignende.

amp

https://www.dkhavenergi.dkartikel/norske-olie-og-gasselskaber-oeger-samarbejdet