DK Havenergi

Mette Frederiksen: Regeringer skal støtte grøn skibsfart

Den danske statsminister fremhæver, energiøerne, Ørsted og Mærsk i sin tale ved Bidens klimatopmøde. Danske Rederier glæder sig over fokus på skibsfart.
26. APR 2021 9.08

Da Mette Frederiksen overtog ordet efter Bill Gates ved præsident Joe Bidens virtuelle klimatopmøde i Washington, talte den danske statsminister om blandt andet de kommende energiøer, Ørsteds transformation og Mærsks kamp for en grønnere shipping-branche. 

Mærsk vil lancere sit første CO2-neutrale containerskib i 2023, hvilket er noget, regeringer bør støtte aktivt, siger statsministeren.

Det ønsker den danske regering at gøre gennem Mission Innovation on Shipping i tæt samarbejde med blandt andre USA, siger Mette Frederiksen i sin tale. 

Det er ord, der vækker glæde i Danske Rederier, som roser statsministeren for at huske skibsfarten. 

- Vi er glade for, at statsministeren med sin tale vil sætte et globalt fokus på det, der på rekordtid er blevet vores vigtigste mission: At få reduceret skibsfartens CO2-udledninger og gøre den helt CO2-neutral før 2050, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Det haster desuden med grønne løsninger i branchen. For selvom skibsfarten er den mest klimavenlige transportform, når varer skal fragtes jorden rundt, så udleder den samlede globale skibsfart omkring tre pct. af verdens CO2

- Som verdens femte største søfartsnation – og med vores ”gule klima-førertrøje,” har vi i Danmark et særligt ansvar for at gå forrest og være med til at finde løsninger. Vi skal dreje skibsfarten ind på en mere bæredygtig og klimavenlig kurs, og der er vi i dansk skibsfart nogle af dem, der er længst fremme, siger Anne H. Steffensen.

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/mette-frederiksen-regeringer-skal-stoette-groen-skibsfart