Maersk Supply Service idømmes en bøde på 150.000 kr. for grov uagtsomhed.
Foto: Maersk Supply Service

Maersk Supply Service idømt bøde for 2016-ulykke

Maersk Supply Service er blevet idømt en bøde for grov uagtsomhed i forbindelse med ulykke i 2016, hvor to skrottede supplyskibe gik til bunds under et dobbeltslæb.
25. MAR 2021 15.34

Maersk Supply Service udviste "grov uagtsomhed", da man brød de danske regler for sikker havsejlads, da to supplyskibe gik til bunds i december 2016, lyder politiets afgørelse. 

Tilbage i 2016 fragtede Maersk Supply Serive to skrottede supplyskibe, Mærsk Searcher og Mærsk Shipper, ved hjælp af et dobbeltslæb fra Maersk Battler.

De to skrottede skibe gik dog til bunds under fragtningen ud for Frankrigs kyst. En havarirapport gennemgik dobbeltforliset i 207, men nu har politiet også kommet med deres konklusion.

Politiet kritiserer blandt andet Maersk Supply Services brug af dobbeltslæbs-metoden, for at bruge for gamle og for små fendere, for ikke at have handlet, da fenderne forsvandt, eller for ikke at have handlet, da de franske myndigheder fik oplysninger om, at de to skibe havde fået skader, ligesom man ikke handlede i forbindelse med vejrskiftet. 

Alt i alt mener politiet, at Maersk Supply Service har udvist "grov uagtsomhed" og idømmes derfor en bøde på 150.000 kr. 

CEO i Maersk Supply Service, Steen S. Karstensen, kalder det for en ulykkelig sag og accepterer politiets bøde. 

Maersk Supply Service skriver desuden i en pressemeddelelse, at man siden uheldet har taget nye tiltag i brug, som skal forhindre lignende uheld i fremtiden. 

Ingen kom til skade ved ulykken. 

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/maersk-supply-service-idoemt-boede-for-2016-ulykke