DK Havenergi
Maersk rig snart klar til brug i Yme-feltet
Mærsk Inspirer har gennemgået opdateringer for at være klar til arbejdet i forbindelse med Yme New Development-projektet.
Foto: Maersk Drilling

Maersk rig snart klar til brug i Yme-feltet

Mærsk Inspirer er for nyligt blevet installeret i Yme-feltet i den norske del af Nordsøen. Den skal bruges til Yme New Development-projektet.
5. JAN 2021 10.16

Maersk Drillings jack-up rig: Mærsk Inspirer er for nyligt blevet installeret i Yme-feltet i den norske del af Nordsøen.

Det sker efter at riggen har gennemgået opdateringer, så den kan bruges som produktionsplaform til Yme New Development-projektet. Det meddeler OKEA, der råder over 15 pct. af Yme-feltet.

- Denne begivenhed er en milepæl i Yme New Development projektet, og gør det muligt at nå den planlagte startdato for produktionen, siger Erik Haugane, CEO of OKEA.

Ifølge OKEA er jack-upprocessen afsluttet. Nu går de sidste forberedelser i til Yme New Development-projektet i gang for at sikre en produktionsstart i 2021.

Produktionen i Yme-feltet var i første omgang sat til at gå i gang i anden del af 2020, men blev forsinket pga. corona-pandemien. Blandt andet blev arbejdet med klargøringen af Mærsk Inspirer til projektet forsinket. Nu forventes det, at produktionen i feltet kan gå i gang i fjerde kvartal af 2021.

amp

https://www.dkhavenergi.dkartikel/maersk-rig-snart-klar-til-brug-i-yme-feltet