Investeringseksperter vender ryggen til ExxonMobil

ExxonMobil har haft en hård start på 2020 på aktiemarkedet og fortsætter årelang nedtur. Eksperter råder til ikke at købe.
17. FEB 2020 8.43

I 2014 var ExxonMobil verdens mest værdifulde virksomhed, men siden er det kun gået én vej. Ned. Siden 2014 er ExxonMobil faldet svimlende svimlende 1.250 mia. kr. i værdi. 

I 2020 er det ikke gået anderledes, hvor nedturen bare er forsat. Alene siden årsskiftet er aktiekursen faldet med godt 15 pct. Det får da også flere investeringseksperter til nu at fraråde at investerere i den Amerikanske oliegigant.

Det er istedet tid til at skille sig af med aktierne, siger blandt andet Goldman Sachs analytiker Neil Mehta, efter at aktiekursen var faldet for 13. gang på 14 dage. 

Efter Goldman Sachs anbefaling endte i offentligheden, har aktierne stabiliseret sig, men det ændre ikke ved, at ExxonMobil-aktien er nær det laveste niveau i et årti. 

CNBC analytiker Jim Cramer har advaret mod at investere i olieindustrien helt generelt. Han advarere mod, at olieaktierne er tvunget i knæ og på deres dødsleje. Investeringsfonde kommer til at skille sig af med aktierne i stil med tidligere aktier i tobaksindustrien, forudser han. 

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/investeringseksperter-vender-ryggen-til-exxonmobil