Hver femte i olieindustrien risikerer at miste sit job, vurderer Rystad Energy

Priskrigen for olie og coronakrisen har sendt olieindustrien ud i en regulær krise, og krisen kan betyde, at en million ansatte i industrien mister sit job.
26. MAR 2020 14.18
TEMA: Corona

Én million jobs er på spil, mens corona- og oliekrisen giver slag til olie- og gasindustrien. Det vurderer Rystad Energy i en ny analyse af konsekvenserne af de nuværende kriser. 

Mere end 5 millioner mennesker er samlet set ansat eller forbundet til sektoren, og det er derfor 21 pct. eller godt hver femte, der står til at miste sit job ifølge analysevirksomheden. 

De 13 pct. point kan relateres til besparelser, mens de resterende 8 pct. point kan tilskrives de tiltag, virksomhederne har taget for at modarbejde og stå imod coronakrisen. 

Offshore-sektoren ser ud til at blive særligt hårdt ramt af corona-tiltagene, hvor en række udforskningsprojekter er blevet lagt på køl i ugens løb. 19 pct. af de ansatte i offshore-branchen står til at miste deres job, vurderer Rystad Energy. 

Området for skiferolie ser ud til at samlet set at blive ramt hårdest. Her vurderer Rystad Energy, at det er op mod hver tredje, der kan miste deres job. 

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/hver-femte-i-olieindustrien-risikerer-at-miste-sit-job-vurderer-rystad-energy