Esbjerg borgmester: Nødvendigt med ro om Nordsøens fremtid
Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) maner til ro om Nordsøen.
Foto: Christer Holte, Venstre

Esbjerg borgmester: Nødvendigt med ro om Nordsøens fremtid

Nu ser vi konsekvenserne af, at der har været politisk uro omkring Nordsøen, siger Jesper Frost Rasmussen (V), efter at Total har trukket sin ansøgning for den ottende udbudsrunde i Nordsøen.
8. OKT 2020 15.04

Total har i dag besluttet at trække sin ansøgning til den ottende udbudsrunde for udvinding af olie- og gas i Nordsøen. Det skaber nu ny usikkerhed om, hvorvidt udbudsrunden kan gennemføres.

Det har fået regeringen til at indkalde til forhandlinger med partierne bag Nordsøaftalen. 

Det er nu nødvendigt at få skabt ro og gode rammevilkår for branchen, mener Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). 

- Det har i en lang periode været stor politisk uro omkring fremtiden for udvinding af olie- og gas, og det ser vi nu konsekvenserne af, siger Jesper Frost Rasmussen. 

- Det handler ikke bare om den ottende udbudsrunde, men det handler om at skabe ro og gode rammer for den sjette og den syvende udbudsrunde, siger borgmesteren. 

Under coronakrisen har oliepriserne faldet, hvilket har fået flere af selskaberne til at revurdere de langsigtede oliepriser. Jesper Frost Rasmussen vil dog ikke spekulere i, hvor stor en indflydelse coronakrisen har haft på beslutningen. 

- Det jeg bare kan se er, at der er mange andre steder, hvor Total kan investere i olie- og gasudvidning end i Danmark. Så længe vi fortsat har brug for olien i Danmark, bør vi udnytte de ressourcer, vi har i Nordsøen. Alternativet er at vi importerer olie fra lande, som udleder mere CO2 i deres produktion, end vi gør. 

Han håber, at de kommende forhandlinger kan være med til at skabe tiltrængt klarhed for Nordsøens fremtid - om det så er med eller uden en ottende udbudsrunde. 

- Vi kan risikere, at produktionen i Nordsøen bliver lukket ned før tid, og det vil koste arbejdspladser og samfundet. Vi må ikke lade os presse af symbolpolitik, siger Jesper Frost Rasmussen. 

Regeringens støttepartier har ved flere lejligheder opfordret klimaminister Dan Jørgensen (S) til at aflyse den ottende udbudsrunde. Det samme har Klimarådet. 

https://www.dkhavenergi.dkartikel/esbjerg-borgmester-noedvendigt-med-ro-om-nordsoeens-fremtid