DK Havenergi
Equinors CEO går på pension - afløser hentet fra egne rækker
Anders Opdal er ny CEO i Equinor fra d. 2. november.
Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor

Equinors CEO går på pension - afløser hentet fra egne rækker

Equinors Eldar Sætre går på pension efter 40 år i selskabet. Ny CEO fundet internt i Equinor.
10. AUG 2020 9.57

65-årige Eldar Sætre har besluttet sig at gå på pension efter at have ledet Equinor siden 2014 og efter at have været i virksomheden i mere end 40 år.

Equinor bestyrelsen har fundet Eldar Sætres afløser internt i Equinor, hvor man har valgt at forfremme Anders Opdal, der hidtil har haft titlen som Executive Vice President. 

Anders Opdal kom i sin tid til Equinor i 1997, som ingeniør i olie og gasteknologi. Siden er han løbende steget i graderne, hvor han indtil for nyligt sad som Executive Vice President, Senior Vice President samt ansvarlig for Equinors aktiviteter i Brasilien.  

- Equnior går ind i en fase, hvor verdenen har brug for markante forandringer for at kunne modarbejde klimaforandringer, fortæller bestyrelsesformand Jon Erik Reinhardsen. 

Han skal derfor med til at lede Equinor i denne udvikling, hvor Equinor skal forvandles til et mangfoldigt og grønt energiselskab, lyder det fra bestyrelsen.

Anders Opdal tiltræder stillingen d. 2. november. Eldar Sætre vil fortsat være tilknyttet Equinor i en rådgivende stilling, indtil han formelt går på pension til marts 2021. 

esl

 

https://www.dkhavenergi.dkartikel/equinors-ceo-gaar-paa-pension-afloeser-hentet-fra-egne-raekker