Equinors teknikere fløj en Schiebel Camcopter-drone godt 80 kilometer ud til Troll A-platformen i Nordsøen i en historisk levering.
Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor

Equinor gennemfører historisk drone-levering

Equinors teknikere fløj en drone godt 80 kilometer ud til Troll A-platformen i Nordsøen i en historisk levering. Droneteknologien viser stort potentiale for offshore-branchen.

Equinor har gennemført verdens første logistiske, offshore opgave med brugen af en drone. Den historiske bedrift blev gennemført fra Equinors base i Mongstad, nord for Bergen, hvor dronen fragtede en 3D-printet del til et redningsbådssystem til Troll A-platformen i Nordsøen. 

- Udviklingen går meget hurtigt, og vi ser et stort potentiale indenfor droneteknologien, som kan ændre den måde, vi arbejder både over og under havets overfalde, soger Arne Sigve Nylund, Equinors executive vice president for Development and Production Norway. 

Droneteknologien udgør et stort potentiale for både transport til offshoreplatforme, men kan også eksempelvis hjælpe til med at holde offshore-fundamenter fri fra alger og anden marinebegroning. 

Dronetransporten tog godt en time, hvor dronen fløj godt 80 kilometer i godt 1.500 meters højde. Dronen er en Schiebel Camcopter s-100 model. Dronen er mere end fire meter lang og vejer godt 100 kg og kan fragte en last på godt 50 kg.  

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/equinor-gennemfoerer-historisk-drone-levering