DK Havenergi

British Petroleum sætter CO2-neutralitets mål i 2050

British Petroleum følger trenden og sætter nye klimamål for sin CO2-udledning i en strategi og omrokering.
19. FEB 2020 13.17

British Petroleum (BP) skal være CO2-neutral i 2050, fremgår det af en ny strategi, der indeholder en række delmål og 'genopfindelse' af BP. 

Det vil være en markant reduktion fra deres nuværende udledning, som lige nu er svarende til 415 mio. tons CO2. Foruden sin egen udlening, ønsker BP også at hjælpe sine kunder med at mindske deres udledning ved at halvere kulstofskoncentration til det halve inden for tidsrammen. 

Det er på nuværende tidspunkt småt med, hvordan BP vil nå CO2-neutralitet, men CO2-ambitionerne følger den generelle trend for branchen, hvor Ørsted og Equinor for nyligt har sat klimamål. 

Foruden et mindre klimaaftryk, ønsker BP ligeledes investere mere i bæredygtige alternativer. Derudover følger en reorganisering af BP-organisationen, der dermed bedre kan have fokus på nye energikilder.

- Energimarkederne ændrer sig, drevet af klimaforandringer, teknolog og samfundsmæssige forventninger. Derfor er det ikke bare det rigtige for BP, at sigte efter at være CO2-neutral, det er også det rigtige for investorerne og for samfundet generelt, siger Bernard Looney, der blev ny direktør hos BP i denne måned. 

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/british-petroleum-saetter-co-sub-2-sub-neutralitets-maal-i-2050