Sidste sommer kunne Pioneering Spirit fragte Tyra-platformene til Frederikshavn, hvor de skal genanvendes. Et australsk selskab vil dog genbruge platformene, som de er.
Foto: Total

Australsk selskab vil genbruge boreplatforme til geotermi

Australske Legacy Global Green Energy håber på at kunne genbruge udtjente offshore boreplatforme til fx grøn geotermi.

Mens Danmark allerede har sat en slutdato for det danske olieeventyr i Nordsøen, overvejer Storbritannien, hvorvidt man skal gå i samme retning og udpege en ende på olie- og gasindvending i den britiske sektor i Nordsøen. 

Uanset hvad den britiske beslutning bliver, står det klart, at olie- og gasindvendingen har en ende – og det gælder samtidig også platformene, der bliver brugt.

Mens Tyra-platformene sidste sommer blev ført i land ved Frederikshavn, hvor de skulle skilles ad og genanvendes, ønsker australske Legacy Global Green Energy at genanvende de udtjente platforme til at udvinde grøn energi i form af geotermi. 

Således har Legacy Global Green Energy allerede nu planer om at åbne kontorer i London og Aberdeen, skriver Energy Voice.

Ifølge Legacy Global Green Energy selv vil der alene i Storbritannien være 470 offshore boreplatforme, som vil være udtjent i 2050, og det vil koste op mod 400 mia. kr. at nedtage, skille og genanvende disse platforme.

I stedet ønsker virksomheden altså at genanvende platformene, så de i stedet for at hente olie fra undergrunden kan hente varmt, saltholdigt vand ved hjælp af geotermi, som kan være et alternativ til eksempelvis sol- og vindenergi. 

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/australsk-selskab-vil-genbruge-boreplatforme-til-geotermi