Amager Bakke vil opføre et fuldskala-anlæg til CO<sub>2</sub>-fangst med EU-midler
Amager Ressourcecenter vil sende en ansøgning til EU's Innovationsfond om støtte på 500-1.000 mio. kr. til udvikling og drift af et fuldskala-anlæg til CO2-fangst.
Foto: Christoffer Regild

Amager Bakke vil opføre et fuldskala-anlæg til CO2-fangst med EU-midler

Amager Bakke vil opføre et anlæg til CO2-fangst, der fra 2025 vil kunne indfange 500.000 ton CO2 årligt.
16. OKT 2020 9.45

Amager Ressourcecenter (ARC) er i fuld gang med at udvikle et demonstrationsanlæg til CO2-fangst, som i 2023 vil kunne fange fjerne 12 ton CO2 i døgnet. ARC er dog allerede nu ved at se frem mod at folde teknologien ud i fuldskala. 

Derfor søger ARC en ansøgning til EU's Innovationsfond, hvor man ansøger om 500-1.000 mio. kr. til at udvikle et fuldskala-anlæg, som vil kunne indfange 500.000 ton CO2 årligt. 

- Et projekt, som det vi søger om, ligger fuldstændig i tråd med Københavns og resten af landets klima-ambitioner. Samtidig flugter CO2-fangst med anbefalingerne fra både Paris-aftalen og FN’s klimapanel. Derfor føler jeg mig sikker på, at vi med dette projekt har fat i den lange ende i forhold til den grønne omstilling regionalt, nationalt og internationalt, udtaler ARCs direktør Jacob H. Simonsen.

De 500.000 ton CO2 svarer til mere end to pct. af Danmarks samlede reduktionsmål, så der er et stort potentiale i teknologien. Regeringen har talt teknologien op og har øremærket en række af sine forskningsmidler til netop CO2-fangst og -lagring.

- Det er derfor også glædeligt, at regeringen med sin nye grønne forskningspolitik målretter midler til mere forskning i CO2-fangst. Vi har brug for en fokuseret forskningsindsats inden for området, men vi har også brug for regeringens opbakning til projektet.

Den norske regering har for nyligt annonceret, at de var klar til at investere op mod 10 mia. kr. i projekter for CO2-fangst og -lagring, mens de samtidig opfordrede andre lande til selv at følge op med egne satsninger og samarbejde. 

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/amager-bakke-vil-opfoere-et-fuldskala-anlaeg-til-co-sub-2-sub-fangst-med-eu-midler